Meiltä maailmalle yksilöllisesti!

SOITA 019 2782800 TAI KIRJOITA KARIS@MATKAHAUKKA.COM

Nyt voit ostaa lahjakorttejamme myös verkkokaupasta: SHOPLOCALLY.FI

PATIKOINTI- JA KULTTUURIMATKA TSEKKEIHIN 27.-30.8.2020

27.08.-30.08.2020

Järjestämme patikointi- ja kulttuurimatka Tsekkeihin loppukesästä 2020. Tutustumme hieman sekä Prahaan, että Tsekkien pohjoisosassa sijaitsevan Bohemian Sveitsin kansallispuiston aarteisiin. Patikointikierrokset toteutetaan helppokulkuisia reittejä pitkin ja ehdimme matkan aikana myös nauttia sekä viini- että olutmaistelusta. Hinta: 804,-/henkilö.

Finnairin lennot

27.08. klo 09.40-10.50 Helsinki-Praha

30.08. klo 19.30-22.35 Praha-Helsinki

Alustava ohjelma (muutokset ohjelmaan pidätetään):

27.08.

10.50               Saapuminen Prahaan

11.30-14.00     Bussikuljetus Prahan keskustaan ja kävelykierros

Tutustumme kierroksen aikana linnan alueen lukuisiin nähtävyyksiin, eri palatseihin, kirkkoihin sekä puutarhoihin. Aluksi käymme Strahovin luostarissa ja ihailemme terassilla näköalaa Prahaan. Sen jälkeen jatkamme Loreton aukiolle ja Prahan linnaan. Kierroksen aikana pidämme lyhyen tauon, jolloin voi nauttia vapaa-ajasta vaikka jossakin linnan kahviloista (omakustanteisesti).

14.00-15.30     Lounas paikallisessa ravintolassa

16.00-18.00     Kuljetus Prahasta Bohemian Sveitsin alueelle, majoittuminen

19.00-              Illallinen hotellissa

28.08.

08.00-09.00     Aamiainen hotellissa

09.30-16.00     Patikointia Bohemian Sveitsin kansallispuistossa

Böömin ja Saksin Sveitsin kansallispuisto sijaitsee Saksan ja Tsekin rajalla ja sen läpi virtaa Elben joki. Saksan puolella tämä puisto kulkee nimellä Saksin Sveitsi (Sächsische Schweiz - Saxon Switzerland) ja Tsekin puolella nimi on vastaavasti Böömin Sveitsi (Bohemian Switzerland). Sen erikoinen nimi on saanut alkunsa 1800-luvulla kahdelta sveitsiläiseltä taiteilijalta, jotka vertailivat Saksin alueen maisemia kotimaahansa Sveitsiin. Nykyään hiekkakivivuoristo tarjoaa kauniit puitteet patikointiin ja kiipeilyyn. Saksan puolella puiston tunnetuin nähtävyys on Bastein silta, ja Tšekin puolella Pravčická brána, joka on Euroopan suurin luonnon muovaama kivikaari. 

09.30-12.30      Kamenice-joen kanjoni ja Edmundin venematkat

Tämä kävelyretki vie meidät Kamenice-joen satumaiseen laaksoon, jossa on monia viehättäviä polkuja, jotka johtavat kallioiden ja rinteiden maisemiin. Tutuksi tulevat myös alueen kasvisto ja eläimistö. Kävelyreitin aikana pysähdymme kaksi kertaa ja nousemme pieniin veneisiin, sillä eteenpäin pääsee vain veneellä. Veneretki johtaa kristallinkirkkaan Kamenice-joen kanjonin läpi, joka on jyrkän kallion seinien välissä ja nousee jopa 150 metrin korkeuteen (Wild and Edmund Gorge - solat). Koko reitti – kävellen sekä veneellä - kestää noin 3 tuntia ja se on helppokulkuista. Pysähdymme matkalla myös paikallisessa ravintolassa juomatauolla (omakustanteinen).

Kesto: n. 3 tuntia, kävelyä yhteensä 5,5 km ja 2 n. 15 minuutin venematkaa

12.30-13.30       Vapaa-aikaa lounaalle (lounas omakustanteisesti). Opas suosittelee paikkoja.

13.30-16.00       Pravcicka-portti – Euroopan suurin luonnon muovaama hiekkakivikaari

Tšekin luontokohteista valokuvatuin Pravcicka-portti on tämän kansallispuiston sydän. Sen leveys on 26,5 m ja korkeus 16 m.  Koko Euroopan suurin luonnon muovaama kiviportti on hurmannut niin satusetä Hans Christian Andersenin kuin Hollywoodin hienot herrat, kuten Narnian tarinoiden kuvausryhmän. Komean näköinen luonnonihme on monelle tuttu Narnia-elokuvasta Velho ja leijona.  Salaperäinen ja inspiroiva portti piiloutuu syvälle metsään ja sinne kävelemme Hřensko-kylästä noin 45 minuuttia. Ylhäältä nautimme upeista näkymistä Saksaan ja ympäröiville vuorille. Kiviportin kyljessä oleva kivilinna on nimeltään Sokoli Hnizdo, suomennettuna “Haukan Pesä”. Aikoinaan kunniavieraita kestinnyt rakennus sisältää tänä päivänä valokuva- ja taidegallerian, kansallispuistoa esittelevän museon sekä ravintolan. Ravintolassa pidämme tauon ja nautimme leivoskahvit tai jotakin muuta syötävää hiekkakivikaaren alla (omakustanteisesti).

19.00-                 Illallinen hotellissa

29.08.

08.00-09.00        Aamiainen hotellissa

09.00-10.30        Kuljetus hotellista Saksin Sveitsin alueelle

10.30-12.30        Saksin Sveitsi ja Bastein-silta

 

Bastein silta, josta aukeaa upeat maisemat Elben jokilaaksoon, on Saxonin kansallispuiston merkittävin nähtävyys. Bastei on kalliomuodostuma, joka koostuu useista mahtavista kivisistä paaseista ja se kohoaa 194 metriä Elbe-joen yläpuolelle.  Paikalla on ollut linnake jo keskiajalla. Bastein komeat hiekkakivikalliot ja -maisemat innoittivat aikoinaan useita taiteilijoita ja aluetta ruvettiin kehittämään turismia silmällä pitäen. Näköalapaikoille pääsyä helpottamaan Bastein kalliolle päätettiin tehdä silta. Silta rakennettiin aluksi puusta, mutta kasvavien vierailijamäärien vuoksi puinen rakennelma korvattiin kivisellä sillalla, joka on edelleen paikallaan. Nykyisin Bastei on täydellinen turismipaikka suurine hotelleineen ja ravintoloineen.  Kävelemme kuuluisan hiekkakivisillan yli, ihailemme maisemia ja jatkamme erillisellä kävelyreitillä Neurathen raunioihin. Kuljemme vanhan linnoituksen aikaisille puusilloille, jotka ovat nykyisin turvallisia terässiltoja. Mitään alkuperäisestä vanhasta linnakkeesta ei enää jäljellä ole. Bastein-silta lukeutuu varmasti maailman 15 kuvatuimman sillan joukkoon.

Kesto: 2 tuntia, kävelyä n. 2,5 km.

12.30-13.15      Kuljetus Bastein sillalta Königsteinin linnoitukseen

13.15-16.15      Königsteinin linnoitus

Königsteinin linnoitus on vaikuttava 1200-luvun linnoitus Dresdenin lähellä, Saxonin Sveitsin alueella Saksassa. Se toimi vuosisatojen ajan valtion vankilana ja nykyään se on yksi Saksin osavaltion suosituimmista turistikohteista. Linnoituksessa järjestetään vuoden ympäri myös erilaisia tapahtumia, kuten erikoiskierroksia, työpajoja, historiallisia tapahtumia kuvaavia esityksiä ja lapsille tarkoitettuja pelejä. Opas vie meidät opastetulle kierrokselle porttitaloon, kaivotaloon, paraatikentälle ja muihin linnoituksen kohteisiin. Nautitaan vapaa-ajasta linnoituksen alueella, istutaan ja ihaillaan upeita näkymiä Elbe-joen yli. Linnoituksen alueella toimii myös useita kahviloita. Lounas omatoimisesti Königsteinin alueella.

Kesto: 3 tuntia, kävelyä n. 2 km.

16.15-17.45      Kuljetus takaisin hotellille

19.00-               Illallinen ja viininmaistelu hotellin kellariravintolassa

30.08.

08.00-09.30     Aamiainen hotellissa, lähtöselvitys

09.30-11.30     Kuljetus hotellista Mělníkin kaupunkiin (2 tuntia, 100 km)

11.30-13.45     Opastettu kierros Mělník -linnassa, vapaa –aikaa esim. välipalalle

Renessanssinen Mělník-linna oli pitkään aikaan Tšekin kuningattaren leskien suosittu asuin ja oleskelu paikka. Keisari Kaarle IV: n määräyksestä Mělníkistä tuli kuninkaallinen kaupunki. Vuonna 1542 linna oli uusittu renessanssityylillä ja koristeltu rikkaasti sgrafitti-kuvioin. Nykyinen omistaja Yrjö Lobkowicz kunnostaa linnaa huolellisesti ja siellä järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia.  Opastettu linnan kierros kestää noin 45 minuuttia.

Mělník on kuuluisa myös viinituotannostaan, jota Lobkowitz-perhe tukee. Viinialueella on 360 viljeltyä hehtaaria ja se on suurin viinialue Bohemian alueella. Kuuluisinta Mělníkin viiniä kutsutaan Ludmilaksi (ensimmäisen täällä asuneen kuningattaren mukaan).          

13.45-14.45       Kuljetus Mělnikin linnasta Uněticky ravintolaan

14.45-17.00       Tutustuminen Unetickyn perheen olutpanimoon, ruokailu, paikalliseen oluen maistelu

Alkuperäinen Uneticen kylän panimo perustettiin vuonna 1710 ja se oli toiminnassa, kunnes kommunistinen valtio sulki sen vuonna 1949, minkä jälkeen se jäi niille sijoilleen. Panimo avattiin uudestaan vuonna 2011, jolloin Tkadlecin perhe sai sen omistukseensa. Nykyisin siellä valmistetaan kolmea erilaista olutta. Tavoitteet ovat korkealla - ainoastaan ​​tšekkiläisiä raaka-aineita käytetään. Panimo on suosittu kohde lähellä lentoasemaa. Paikallisen olutmestarin johdolla osallistumme 30 minuutin kierrokseen ja olutmaisteluun. Kierroksen yhteydessä lounas.

17.00-17.30       Kuljetus lentokentälle

19.30                 Lento Helsinkiin

Hinta: 804,-/henkilö 

Hintaan sisältyy:

  • meno-paluulennot Finnairilla
  • verot ja lentokenttämaksut
  • asuminen 3 yötä jaetussa 2hh
  • puolihoito hotellilla (sis. 3 aamiaista ja 3 illallista, 1 illallisista sis. viininmaistelun)
  • lounas tulopäivänä
  • lounas ja olutmaistelu lähtöpäivänä
  • ohjelman mukaiset retket kuljetuksineen
  • paikallisoppaan palvelut retkillä (opastus ruotsiksi)
  • kaksikielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:

  • yhden hengen huone (rajoitettu määrä) +75,-

Ennakkomaksu 200,-/henkilö maksetaan 2 viikon sisään ilmoittautumisesta, loppusumma 6.7.2020.

Rajoitettu osallistujamäärä. Matkan toteutuminen vaatii minimiosallistujamäärän. Pidätämme oikeuden hinta- ja ohjelmamuutoksiin.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.05.2020.

Matkaan sovelletaan erityismatkaehtoja.